free bootstrap theme

Over mij

"Om te kunnen groeien is verbinding met jezelf de eerste stap. Door echt te kijken naar de oorsprong van je pijn en te luisteren naar het verlangen dat in je leeft."

Sterk én kwetsbaar zijn

Sterk én kwetsbaar zijn lijken elkaars tegenpolen. Voor mij horen deze twee bij elkaar als yin en yang. Opgeteld zorgen ze voor ‘stevig’, voor volwassen zijn.
De moed hebben te leven, de durf om jezelf te laten zien en te falen. Dat maakt kwetsbaar én sterk en zorgt er voor dat je kennis maakt met wie jij in wezen bent

“When we were children, we used to think that when we were grown-up we would no longer be vulnerable. But to grow up is to accept vulnerability... ” -Madeleine L'Engle

'Ik moet sterk zijn'. Als kind heb ik mij deze overtuiging eigen gemaakt. Deze gedachte werd bevestigd nadat ik als vijfjarige herstelde na een periode van coma. In de tijd daarna voelde ik me alleen, anders en onbegrepen.

Ik schaamde me voor elke uiting van emotie, omdat ik dacht dat dit zwak en onzinnig was. 
Ik deed me sterk en krachtig voor om geliefd te worden en zocht voortdurend bevestiging en erkenning buiten mijzelf. 

Vrij zijn

Het verlangen naar vrij zijn ontstond in mijn tienerjaren. Ik wilde me vrij voelen om te zijn wie ik ben. In de zoektocht naar mijzelf bleef de zin ‘I want to break free’ in mijn hoofd rondspoken. Ik wilde losbreken. En ik snakte naar ademruimte, naar rust in mijn lijf. 

De jaren daarna kwam ik in aanraking met verschillende therapievormen. Eindelijk gaf ik uiting aan wat er binnenin mij opgekropt had gezeten. Ik maakte kennis met wie ik in essentie ben, zonder maskers. Ik was los gebroken, vrij, en kon in verbinding voelen en zijn met mijzelf!  

Vanaf 2013 werk ik als coach voor groepen en individuen. Sinds 2018 ben ik psychodynamisch therapeut in opleiding. 

Vanwege mijn eigen ervaringen begeleid ik in het bijzonder cliënten die vast lopen in hun leven na een periode van ziek zijn, een coma of een Nabij de Dood Ervaring (NDE, voorheen bijna dood ervaring genoemd). 

Naast mijn werk als coach en therapeut werk ik als trainer en projectleider aan vernieuwing en verbinding binnen teams en tussen organisaties. In zorg & welzijn en in het onderwijs.

"Het begeleiden van cliënten vind ik fantastisch mooi werk. Als tijdens een sessie een moment van verstilling is, dan ervaar ik een diep gevoel van zingeving. Het gesprek valt stil, iemand wordt zich bewust van een gevoel waar geen woorden voor nodig zijn. Diegene laat zijn of haar ware ik zien en een diepe verbinding met zichzelf kan ontstaan."

Opleidingen

De afgelopen jaren heb ik de volgende opleidingen en trainingen gevolgd:

  • '18-'21 Opleiding tot psychodynamisch therapeut
  • '19 Reiki cursus: eerste en tweede graad Reiki behaald 
  • '18 Training gespreksleider cliënt- en patiëntbijeenkomsten
  • '17 Jaaropleiding Intuïtieve ontwikkeling 
  • '10-'16 Diverse coaching cursussen (individuele- en teamcoaching)
  • '11 Basistraining Mindfulness